De Blyde River Canyon tijdens hike met zicht op de drie rondavels vanaf een andere kant." alt="" />

FAQ

Boeken

Ik wil graag bij Afrikaans Safari mijn reis boeken, hoe lang van tevoren moet ik de reis boeken voor mijn gewenste vertrekdatum?

Doordat Afrikaans Safari gespecialiseerd is in reizen op maat en bekend staat om het feit dat er altijd een Nederlandse gids aanwezig is op locatie, werken wij met een periode van vier weken voor uw vertrekdatum. Wilt u toch een last minute reis boeken? Neem dan contact op met ons. Wij zullen in overleg met u kijken wat de mogelijkheden zijn in deze tijdsperiode. 

Hoe boek ik mijn reis naar Zuid-Afrika op maat? 

U kunt bij ons een verzoek doen voor het samenstellen van uw ultieme reis. Bij uw verzoek kunt u aangeven welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken tijdens uw reis. Wanneer Afrikaans Safari uw verzoek heeft ontvangen zal onze reisgids telefonisch contact met u opnemen om u wensen door te nemen en per e-mail een voorstel voor uw reis op maat neer te leggen. Wilt u alvast inspiratie op doen? Laat u zich dan inspireren door alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika op onze inspiratiepagina

Ik wil naar een bezienswaardigheid gaan die niet op de inspiratiepagina staat, kan ik dat ook boeken?

Ja alles is op maat, dus ook bezienswaardigheden, plaatsen en excursies die niet op onze website staan, kunt u bezoeken.

Ik wil graag een reis boeken zonder vluchten, is dit mogelijk?

U kunt bij Afrikaans Safari een reis boeken zonder vluchten. U kunt dit aangeven in het reisformulier en tijdens het telefonisch contactmoment. Wilt u wel gebruikmaken van de service van Afrikaans Safari voor het boeken van binnenlandse vluchten? Geef dit dan tijdig aan via het contactformulier, telefonisch of per e-mail

Waarom zijn er geen prijzen weergegeven op de website?

Doordat Afrikaans Safari reizen op maat aanbied is de keuze gemaakt om geen prijzen te noemen op de website. Indien u een reisverzoek indient via de website bespreekt de reisbegeleider telefonisch de reisbegroting wat u voor ogen heeft. U hoeft hierom niet kiezen voor een duurdere reis, maar Afrikaans Safari doet haar uiterste best om de perfecte reis samen te stellen voor de prijs die u wenst. Onze gidsen geven ook tijdig aan of uw wensen haalbaar zijn binnen het door u opgestelde reisbegroting. 

Is het alleen mogelijk om begeleidde reizen te boeken bij Afrikaans Safari?

Afrikaans Safari is gespecialiseerd in maatwerk reizen. Wij stellen enkel reizen samen die voldoen aan uw wensen. U kunt kiezen voor luxe, maar tevens voor kamperen en alles daartussenin. Wij denken dat het hebben van een privé gids gedurende de reis zorgt voor een betere ervaring en meer ontspanning, maar alles is op maat gemaakt. Mocht u dit niet wensen kunnen we dit altijd voor u in orde maken.

Is Afrikaans Safari aangesloten bij een garantiefonds?

Ja, wij zijn aangesloten bij VZR Garant. Al geboekte reizen bij Afrikaans Safari vallen onder de voorwaarden van dit garantiefonds. Op de pagina garantieregeling kunt u hierover meer informatie vinden.

Reisvoorbereidingen

Is het mogelijk om een reisverzekering af te sluiten via Afrikaans Safari?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een reisverzekering af te sluiten via Afrikaans Safari. Via uw verzekeringsmaatschappij kunt u nagaan of u alle benodigde verzekering voor deze reis  hebt.

Mijn kinderen gaan mee naar Zuid-Afrika, hebben zij een eigen paspoort nodig?

Bij alle vluchten naar gebieden buiten Europa is het verplicht dat iedereen een eigen paspoort heeft, dus ook uw kinderen. Om te mogen vliegen naar Zuid-Afrika moeten de paspoorten minsten nog 6 maanden geldig zijn en 3 lege pagina’s hebben. Het aanvragen van een nieuw paspoort duurt ongeveer een volledige werkweek. De maanden mei tot en met juli zijn bij de meeste gemeentes drukke maanden. U kunt dan de aanvraag van een nieuw paspoort het beste een maand van tevoren indienen. 

Beschikt Afrikaans Safari over een aansprakelijkheidsverzekering?

Ja, Afrikaans Safari is in het bezit van een aansprakelijkheidsverzekering.

Ik ga binnenkort op reis naar Zuid-Afrika met Afrikaans Safari, welke vaccinaties heb ik nodig?

Informatie over vaccinaties kunt u terugvinden op de website van de GGD. Zij geven u de juiste informatie over de vaccinatie die u moet halen voor uw reis naar Zuid-Afrika. https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/zuid-afrika

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Zuid-Afrika?

Voor uw reis naar Zuid-Afrika hoeft u vooraf geen reis visum aan te vragen. 

Wanneer ontvang ik mijn reisdocumenten vanuit Afrikaans Safari?

U ontvangt uw reisdocumenten 10 dagen voor uw vertrekdatum. Daarvoor heeft u al meerdere malen contact gehad met Afrikaans Safari over uw reis op maat. Tevens heeft u per e-mail een voorstel en bevestiging van uw reis op maat ontvangen.

Ik heb mijn reis op maat al doorgenomen met de reisgids en bevestigd. Is het mogelijk om een wijziging in de reis door te geven?

Na het bevestigen van uw reis op maat is het nog mogelijk om wijzigingen door te voeren. Dit is maximaal vier weken voor uw vertrekdatum mogelijk. Afrikaans Safari kijkt samen met u naar een gewenste oplossing en hierbij wordt tevens gekeken om de extra kosten minimaal te houden.

 

Reisbegeleider

Ben ik tijdens mijn reis altijd verzekerd van een reisbegeleider?

Tijdens uw reis op maat bent u altijd verzekerd van een reisbegeleider, daar wij ervan overtuigd zijn dat onze reisbegeleiders uw ervaring in Zuid-Afrika prettiger en aangenamer maakt. U heeft namelijk altijd een vast contactpersoon tijdens uw reis. Indien u niet alle bezienswaardigheden onder begeleiding van een Nederlandse gepassioneerde safarigids wilt bezoeken, kunt u dit in het aanvraagformulier aangeven. We kunnen dan samen de mogelijkheden verkennen.

Wanneer ontmoet ik mijn reisbegeleider?

Tijdens het boekingsproces bij Afrikaans Safari heeft u telefonisch contact met de reisbegeleider. De reisbegeleider ontmoet u persoonlijk bij aankomst op het vliegveld in Zuid-Afrika. Indien u wilt dat de reisbegeleider vanaf Nederland al met u mee op reis gaat, is dat uiteraard mogelijk. Geef dit dan tijdig door aan Afrikaans Safari. De reisbegeleider ontmoet u dan op het vliegveld van vertrek.